Dunia aprofita els beneficis del microfinançament com a economia col·laborativa i la posa al servei de l’agroecologia.

Acompanyem els productors en la creació i seguiment de les campanyes i alhora proposem a tothom que senti el compromís amb la terra que es registri i formi part de Dunia per connectar-se amb el camp i amb les possibilitats d’alimentar-nos de forma sostenible. I per què no, arribat el moment, cofinançar campanyes d’agricultura sostenible i de proximitat amb un retorn satisfactori i la desgravació de l’import en la Declaració de la Renda.

MICROFINANÇAMENT AGROECOLÒGIC PER SER MÉS SOSTENIBLES

Sumar-se a Dunia és formar part d’una comunitat implicada amb la sostenibilitat i prompta a cofinançar projectes d’empreses del sector primari que operen amb criteris ecològics i cura del medi ambient

Obert a la ciutadania, entitats i empreses, RSC…

PARTICULARS

Persones motivades per la lluita contra el canvi climàtic i per la justícia social, sabedores que l’alimentació hi juga un paper molt important, Dunia proposa una forma fàcil, àgil i eficient d’actuar: El cofinançament de projectes d’agricultura sostenible.

En un primer moment, el registre a Dunia facilita l’accés a la informació sobre projectes agroecològics, sostenibilitat i sistema alimentari, noves campanyes i actualitzacions de les campanyes en curs, activitats i iniciatives. Dunia és una comunitat dinàmica en la qual hi ha diverses maneres de participar, cadascú en la mesura que vulgui, per potenciar l’apropament al camp i a la producció d’aliments.

Per fer les aportacions econòmiques als projectes, les campanyes que trobeu a Dunia us portaran a la plataforma de microfinançament Goteo.org, de la Fundació Goteo, de demostrada solvència i efectivitat, amb un objectiu de millora social claríssim i amb la possibilitat de deducció fiscal de l’import donat.

El funcionament és molt senzill: quan es clica als enllaços de les campanyes de Dunia, s’arriba directament a la plataforma Goteo.org, que demana un registre molt breu i llavors permet escollir la recompensa i fer l’aportació.

ACTUA AMB DUNIA, REGISTRA’T

ACTUA AMB DUNIA, REGISTRA’T

RSC I EMPRESES

 • Empreses i organitzacions que volen actuar per mitigar el canvi climàtic des de la Responsabilitat Social Corporativa.
 • Empreses de l’economia social i solidària.

Empreses que saben de la seva importància com a motors de la transformació social necessària per aconseguir millores mediambientals i en la vida de les persones tenen amb Dunia la possibilitat de microfinançar projectes agroecològics amb un retorn en forma de productes o serveis i la desgravació fiscal de l’import donat.

Es tracta d’una iniciativa impulsada per la cooperativa Tarpuna SCCL, de contrastada trajectòria en innovació social; amb el suport de Barcelona Activa i amb la implicació d’un equip de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i d’entitats de referència del sector agroecològic i de l’economia social que garanteixen la transparència i la coherència dels projectes seleccionats.

El suport financer a l’agricultura sostenible a través de Dunia és una via per incidir especialment en quatre dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) definits per l’ONU: 2 Fam Zero, 8 Treball Decent i Creixement Econòmic, 11 Ciutats i Comunitats Sostenibles, i 12 Producció i Consum Responsables.

 

Hi ha diverses formes de participar a Dunia:

 • Cofinançar projectes agroecològics: Hi ha recompenses col·lectives, pensades especialment per a organitzacions, ja sigui a través de les àrees de recursos humans, com d’organitzacions de treballadors i treballadores, etc.
 • Fer Matchfunding*: Es fa una única aportació vinculada a un projecte i s’estableix un factor multiplicador per a cada aportació ciutadana, de manera que s’impulsa, reforça, incentiva les donacions individuals.
 • Oferir col·laboracions: L’expertesa, un servei professional o un suport logístic pot esdevenir una gran aportació a un projecte. En ocasions se sol·liciten col·laboracions, a banda de l’aspecte econòmic.
 • Difondre: Impulsar activitats per donar a conèixer Dunia o algun projecte agroecològic concret entre les persones vinculades a l’empresa, difondre la iniciativa des de suports comunicatius de l’empresa, entre moltes opcions.

ACTUA AMB DUNIA, REGISTRA’T

ACTUA AMB DUNIA, REGISTRA’T

PER QUÈ SUMAR-TE?

Entre tots i totes podem canviar el món. Dunia t’ho fa  fàcil:

Cal que la ciutadania consumidora -la ciutat- tingui informació i eines per poder actuar en la mitigació del canvi climàtic.

El consum de productes ecològics no és només beneficiós per a la salut. L’agroecologia contempla també els components de sostenibilitat ambiental, econòmica i social, que són clau.

El sistema alimentari és responsable del 24% de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. De nosaltres depèn que les ciutats hagin d’abastir-se de productes provinents de molt lluny, amb una petjada de CO2 molt elevada. És la ciutadania  que, quan compra, fa decantar la balança cap a un mercat més o menys sostenible.

Dunia convida a donar suport als petits agricultors i agricultores de proximitat perquè siguin sostenibles econòmicament, ecològica i social.

Dunia vol facilitar l’accés, des de la ciutat, a productes provinents d’una agricultura de proximitat, sostenible i ecològica a través del microfinançament, amb el qual, a més, es pot aportar riquesa a la pagesia i reforçar la confiança entre producció i consum.

MICROFINANÇAMENT PER SER MÉS SOSTENIBLES

Pagesia i empreses elaboradores ecològiques i locals que voleu ser més sostenibles ecològica, econòmica o socialment, registreu-vos

PRODUCTORS

Quins projectes es financien ?

Dunia permet donar suport financer a pagesos i pageses sostenibles, i també empreses elaboradores, que ja estan comercialitzant els seus productes a la ciutat i garanteixen, per tant, la viabilitat i el retorn de les recompenses.

Des de Dunia s’impulsen i acompanyen les campanyes de microfinançament perquè siguin exitoses, tant per als productors com per a totes les persones que hi participen.

Els criteris i indicadors de sostenibilitat establerts permeten seleccionar projectes que realment operen amb criteris de respecte al medi ambient i les persones així com mesurar l’impacte de les campanyes.

  Nom de la persona de contacte*:

  Empresa*:

  Web corporatiu:

  Any de constitució de l'empresa*:

  Dades de les dimensions de l'empresa (persones treballadores, Has., facturació, altres significatives)*:

  Quin percentatge aproximat de la producció es distribueix a proximitat?*:

  Correu electrònic*:

  Telèfon:

  Municipi*:

  Adreça:

  Com heu conegut Dunia?*

  Sobre el projecte:

  Quina idea teniu?*
  Amb quin pressupost mínim podrieu començar?*
  Quin pressupost òptim creieu que necessitaríeu?*
  Quines recompenses t'imagines que podrieu oferir?
  Quins impactes creieu que tindrà el vostre projecte?*